Chemins de Grandes RandonneesLong hiking PadsFernwanderweg mit die GR in FrankreichРазмеченные маршруты для многодневных походов width=长途远足路线

 

GR®

Lange afstandspaden

Gites d'étapes, Chambres d'hôtes, Schuilplaatsen, Hotels, Hostels, Maison d'hotes, Camping, routes, kaarten, nuttige informatie

Webmaster: Philippe Papadimitriou L'Etoile Gasthuis Oprichting: 2001 Copyright©gr-infos.com

GR® Lange afstandspaden

Interactieve kaart Interactieve kaart
(Laadtijd van de pagina: 15 seconden)

GR, GRP, PR wandelwegmarkeringen

 

De GR® (Grote Routepaden) vormen een netwerk van wandelpaden in Frankrijk, dat liefhebbers van buitenactiviteiten de mogelijkheid biedt om te voet door het land te trekken en te genieten van diverse en prachtige landschappen. Deze gemarkeerde paden worden onderhouden door de Fédération Française de la Randonnée Pédestre (FFRP) en bieden een unieke ervaring om de natuur, geschiedenis en cultuur van Frankrijk te ontdekken. Het GR®-netwerk beslaat het hele Franse grondgebied, van de kustlijn tot aan de Alpen, inclusief groene landschappen en pittoreske dorpen. Elk pad is genummerd en gemarkeerd, waardoor wandelaars gemakkelijk en veilig kunnen navigeren tijdens hun tocht.

De GR®-paden bieden een grote diversiteit aan landschappen. Wandelaars kunnen de ruige kusten van Bretagne en Normandië verkennen via de GR®34, die de Atlantische kustlijn volgt. Ze kunnen ook de uitdaging aangaan van bergavonturen op de GR®10, die de Pyreneeën doorkruist en spectaculaire panorama's biedt van besneeuwde bergtoppen, diepe valleien en kristalheldere meren. De GR®-paden doorkruisen ook iconische regio's zoals de Provence, Corsica, Bourgogne, Elzas en nog veel meer. Deze routes bieden ook een inkijkje in de geschiedenis en cultuur van Frankrijk. Wandelaars kunnen prehistorische overblijfselen, middeleeuwse kastelen, eeuwenoude abdijen en traditionele dorpen ontdekken tijdens hun tocht. De GR®-paden doorkruisen ook regionale natuurparken, natuurreservaten en door UNESCO erkende werelderfgoedsites, waardoor een onderdompeling in de ongerepte natuur en biodiversiteit van Frankrijk mogelijk is.

De GR®-paden zijn ontworpen om aan de behoeften en mogelijkheden van alle wandelaars te voldoen. Of je nu een beginnende wandelaar bent die op zoek is naar ontspannende dagtochten of een ervaren wandelaar die klaar is voor meer uitdagende meerdaagse tochten, er is een GR®-pad geschikt voor elk fysiek niveau en ervaringsniveau. Naast hun sportieve en recreatieve aspect bieden de GR®-paden wandelaars de mogelijkheid om weer in contact te komen met de natuur, op te laden en te genieten van momenten van rust en stilte. De paden bieden ook kansen om andere wandelliefhebbers te ontmoeten, ervaringen te delen en blijvende herinneringen te creëren. Kortom, de GR®-paden vormen een uitzonderlijk netwerk van gemarkeerde paden waarmee wandelaars de schoonheid, diversiteit en geschiedenis van Frankrijk kunnen ontdekken door middel van gevarieerde en prachtige landschappen.

 

 

Andere wandeltochten

 

Praktische Raad
Je controleert best vooraf de openingsuren van de overnachtingsplaatsen, vooral tijdens het hoogseizoen. Zo vermijd je voor een gesloten deur te staan.
Reserveer je overnachting (normaal betaal je 30 % voorschot en de rest op het einde van je verblijf).
Voorzie cash geld, want de meeste gîtes en gastenverblijven aanvaarden geen kredietkaarten.
Neem een lakenzak mee (dekens krijg je ter plaatse).
Stop alle kleren en andere spullen in een plastieken zak, die je dan in je rugzak steekt. Zo blijft alles droog.
Normaal kan je in een gîte van gastenverblijf inchecken ten vroegste vanaf 15 uur.
Voordat u gaat wandelen is het goed om erop bedacht te zijn dat u alle uitrusting heeft en dat die uitrusting goed werkt. Sommige wandelroutes zijn lastig om af te maken en goede en passende uitrusting is dan noodzakelijk. Zeer belangrijk is dat u niet bespaart op uw wandelschoenen. Dit is het belangrijkste onderdeel van uw uitrusting en moet dus zo comfortabel mogelijk zijn, zodat u de meest optimale wandeling kan maken.

 

Mon GRHet is aan te raden om tijdens je wandeling de markeringen te volgen en de FFrandonnee topo-gids mee te nemen. U vindt ook informatie op MonGR.fr.

® De acroniemen GR® GRP® PR, evenals de bijbehorende markeringen (wit / rood, geel en geel / rood), zijn handelsmerken geregistreerd door de Franse Federatie van Wandelen. Ze mogen niet worden gereproduceerd zonder zijn toestemming. De FFRP, erkend als van openbaar nut, brengt de verenigingen samen die wandelroutes op de GR® GRP® PR creëren en onderhouden. Het publiceert topo-gidsen van deze wandelroutes. Ondersteun met uw donaties de acties van de duizenden vrijwillige wandelpaden van de FFRandonnee.

GR-Infos.com is een redactionele partner van MonGR.fr.

Facebook GR-Infos Long Distance Footpaths

 

 

Als de mensheid haar huidige levensstijl niet verandert, is het waarschijnlijk dat ze de natuur zal blijven aantasten en haar eigen bestaan ​​in gevaar zal brengen. Klimaatverandering, vervuiling, verlies van biodiversiteit en andere milieuproblemen kunnen steeds ernstiger worden, wat kan leiden tot ecologische en menselijke rampen.
Volgens VN-projecties zou de wereldbevolking in 2050 kunnen oplopen tot 10 miljard mensen. Als de mensheid niet haar consumptie van hulpbronnen kan verminderen en minder afval kan produceren, kan dit leiden tot een grote crisis. Het is daarom belangrijk dat de mensheid dringend maatregelen neemt om haar levensstijl te veranderen. Dit betekent een overgang naar een duurzame economie, een vermindering van de consumptie van hulpbronnen, een betere afvalbeheer en een effectievere strijd tegen klimaatverandering. Als de mensheid deze maatregelen kan nemen, is het mogelijk dat ze nog eeuwen of zelfs millennia op aarde kan blijven leven. Als ze echter haar levensstijl niet verandert, is het waarschijnlijk dat ze zichzelf in relatief korte tijd zal vernietigen.

Hier zijn enkele concrete voorbeelden van veranderingen die de mensheid aan haar levensstijl kan aanbrengen om de planeet te beschermen:

Deze veranderingen kunnen moeilijk lijken uit te voeren, maar ze zijn essentieel om de toekomst van de mensheid te verzekeren.

 

L'Etoile Gasthuis tussen Lozere, Ardeche en Cevennes in Zuid Frankrijk

Voorheen was L'Etoile een toeristisch Hotel met een prachtig park eromheen langs de rand van de rivier Allier gelegen in La Bastide-Puylaurent tussen de Lozere, de Ardeche en de Cevennen in de bergen van Zuid Frankrijk. Kruising van de GR®70 Stevenson route, GR®7, GR®72, Le Cevenol, GR®700 Regordane Weg (St Gilles), Margeride, GR®470 Sentier des Gorges de l'Allier, Montagne Ardechoise en veel kleine RouteWegen.

Copyright©gr-infos.com (Toestemming voor alleen privégebruik)